Wat is healing?

Healing is zo oud als de mensheid.

Heel eenvoudig uitgelegd is healing een overdracht van Universele lichtenergie, de bron van alle intelligentie, naar een ontvanger.  

De healer kanaliseert deze lichtfrequentie naar de ontvanger, waardoor healing kan ontstaan. We hebben allemaal een fysiek lichaam en een energetisch lichaam, onze aura.  

Als het goed gaat in onze partnerrelatie en vriendschapsrelaties, in onze beroepskeuze en in ons spirituele leven dan voelen we ons ‘heel’ en gelukkig.  In het algemeen is onze energie in balans en trilt onze aura op een hoge frequentie. 

Als deze energieflow echter stagneert, door emoties zoals angst, woede of verdriet dan worden we ziek, hebben we pijn of breken we iets.  Meestal ontstaat er eerst in ons emotioneel lichaam een blokkade, waardoor ons energieveld op een lagere trillingsfrequentie gaat trillen. 

Doordat we deze emoties vaak niet wil voelen en ze liever langdurig negeren, begint ons fysieke lichaam te reageren en ontstaan er fysieke klachten.   

Elke ziekte ontstaat uit een verstoring in één of meerdere onderdelen in ons leven.  

We zijn gewend om door te gaan en niet te luisteren naar de kleine signalen die ons lichaam ons geeft, we leggen ze naast ons neer.  Want ‘ach ja, het gaat wel’.  

We vinden het maar normaal dat we hoofdpijn hebben, dat onze rug pijn doet, onze darmen opspelen, we maagpijn hebben…  We zijn deze kwaaltjes al zo lang gewend, dat we denken dat het bij ons hoort.   

Healing kan deze onbalans terug in balans brengen.

Tijdens een healing gebeurt er altijd wat er mag gebeuren.  

Ervaringen zoals ziektes of pijn hebben we, spijtig genoeg, nodig om iets uit te leren.   Soms moeten we eerst een ervaring doorleven voor er werkelijke healing mag ontstaan.  

Blokkades krijg je voor een reden, zodat je er een les uit kan leren. Door bepaalde gebeurtenissen in je leven word je wie je bent.  Als healer kan je daarom nooit bepalen welke healing iemand nodig heeft.  

Het Universum is een intelligentie

Het weet op welk niveau jij healing nodig hebt.  

Echte healing ontstaat op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau.  Het kan zijn dat je healing voor je hoofdpijn vraagt en dat de pijn nadien alleen maar erger wordt.  Je ontvangt healing op de oorzaak van je hoofdpijn.  Deze intelligentie weet op welk niveau te helen, waardoor je kan transformeren en weer in balans kan komen met jouw leven.   

Als we ons bewust afstemmen op de mogelijkheid om de trillingsfrequentie van onze aura te verhogen, door meditatie of andere technieken, dan kunnen we zelfhelend zijn.  Je kan leren om  je energetisch lichaam te versterken en te harmoniseren.  Hoe vrolijker en gelukkiger je wordt hoe sterker je energetisch lichaam wordt en hoe minder je vatbaar bent voor ziektes.  

Er zijn zoveel verschillende healing methodes, welke is nu de beste?

Bestaat er een verschil tussen Reiki, handoplegging, Quantum healing, Trance healing of eender welke healing?  

Elke vorm van Healing ontstaat vanuit dezelfde Universele bron.  

Objectief gezien is het allemaal hetzelfde principe, maar iedere healer heeft zijn eigen voorliefde.

Jouw liefdevolle intentie is belangrijk.  Verbind jij je graag met Engelen, met het Goddelijk licht, met Reiki of met je gidsen?  

Jij bent het kanaal,laat je leiden door jouw persoonlijke voorkeur.  

Dat is waar het om gaat, om je volledig te kunnen openstellen voor deze prachtige energie.  We zijn allemaal een kanaal voor deze helende energie, eender op welke manier. 

Ik ben ooit gestart met handoplegging.  Het nadeel hiervan was dat ik heel veel ‘energie’ van de ander overnam, waardoor ik nadien fysiek helemaal leeg was.  

Tot iemand me zei: waarom volg je geen Reiki-opleiding?  Door deze inwijdingen is mijn Spiritueel pad zich gaan ontvouwen.  Ik heb enorm genoten van deze vorm van healen en hele mooie resultaten mogen ervaren, ook met afstands-healing. Toen mediumschap op mijn weg kwam ben ik me gaan verdiepen in trance mediumschap.  

Ik voelde hier een diepe verbinding met mijn gids, sterker dan bij Reiki.  We hebben allemaal gidsen, onze levensgids die 

vanaf onze geboorte bij ons is en gidsen die gedurende ons leven komen en gaan.        

Zij helpen ons bij een specifieke taak. Zo hebben we ook een healing gids of een team van healing gidsen dat ons bijstaat.  

Als healer stemmen we ons af op onze ziel, op de ziel van de ontvanger en op onze healing gidsen die de krachtige Universele energie laten stromen.  

Vaak gaat dit gepaard met een warm gevoel. 

Bij deze vorm van healen zijn het niet de handen maar de spirituele wereld die heelt.  Hoe nauwer de samenwerking met jouw gids hoe krachtiger de healing sessies worden. 

Kunnen we de helende stroom blokkeren?

Veel mensen denken dat je er écht in moet geloven, voordat healing kan werken. 

Gelukkig is dit niet zo.  

Iemand die er niet in gelooft, maar er zich op een positieve manier voor openstelt heeft er net zoveel baat bij als iemand die er wel in gelooft.

Als we onze aandacht teveel op de healing zelf richten dan verliezen we een stukje van de Universele kracht.  Ik kreeg ooit van een leraar te horen: bemoei je er niet mee!  

Ik wilde zo goed mijn best doen dat ik de werkelijke healing in de weg stond.  Twijfel, onzekerheid, niet goed in je vel zitten, te hoge verwachtingen etc.,  verminderen de helende kracht.  Healing is geven en ontvangen, door healing te geven ontvang je steeds voor jezelf healing, de healing stroomt ook door jouw lichaam. 

Je kan nooit teveel van deze energie geven of ontvangen. 

Healing is voor iedereen en door iedereen mogelijk.

Er zullen misschien niet onmiddellijk wonderen gebeuren maar het zal je zeker rust en balans brengen. 

Healing kan een medische behandeling ondersteunen of versterken maar mag niet plaatsvervangend zijn. 

Volg hierin steeds je gevoel en je hart.  Healing is Universele liefde en voor iedereen beschikbaar, verwen jezelf minstens een keer per week met een healing bad.  Het geeft je zoveel meer levensenergie! 

Martine Debaeke.

Kijk diep in de natuur, en dan zul je alles beter begrijpen.
~Albert EinsteinCopyright © 2024 All rights reserved - Alternatieve hulp