Kruidenthee voor overprikkeling.

Gevoelig of hooggevoelig zijn is een gave.

Je beleeft de wereld intenser.

Je verbinding met andere mensen en de natuur is sterker. Het ritme van de maan en de seizoenen vibreren diep van binnen. Je hoort, ziet, ruikt, proeft en voelt meer dan een ander.

Het geeft een diepgang aan het leven dat ongeëvenaard is.

Dat is prachtig, maar soms ook best heftig!

Want hoe mooi het ook is om alles zo intens te kunnen beleven, de wereld om ons heen is daar niet meer op ingericht. Zeker niet wanneer je in zo’n klein druk landje als die van ons woont.

Dus zelfs wanneer je geleerd hebt om je af te schermen ligt overprikkeling continue op de loer.

Helaas heb je dan niet altijd de luxe om je terug te trekken op een rustig plekje om weer even op adem te komen.

Dan kan deze thee je helpen!

Het is een heerlijk zachte en verfrissende thee. Ze helpt je om ongewenste energie van je af te laten glijden, je bubbeltje weer te sluiten en om te aarden zodat je weer kunt opladen.

En hoe druk je dag ook is, hoeveel er ook van je wordt verwacht, neem tijdens het drinken van dit kopje thee even een moment voor jezelf. Al moet je ervoor op de wc gaan zitten!

Sluit je ogen, neem een slok thee en voel hoe alle gedachten, gevoelens en energie die niet van jou zijn van je afglijden.

Voel hoe je bubbeltje zich weer sluit. Zet je voeten stevig neer en voel de aarde-energie via je voetzolen naar binnen stromen. Ook al zit je 10 hoog achter!

Na dit kopje thee kun je er weer tegenaan.

Maar vergeet niet om, zodra je de kans hebt, naar buiten te gaan. Want hoe fijn deze thee ook werkt, echt ontladen en opladen doe je in de buitenlucht! 


De Kruiden

Braamblad

Braam is een krachtige beschermer. Met haar lange stekelige uitlopers weet ze goed haar eigen ruimte en haar zoete vruchtjes te beschermen. Dit is wat de braam ook voor jou kan doen. Ze sluit het bubbeltje om je heen, zodat je weer wordt afgeschermd voor de prikkels van buitenaf.

Hop

Hop geeft diepe rust. Hij helpt je om te aarden zodat spanning van je af kan glijden en je weer kunt opladen. Hop geeft verlichting bij overprikkeling, hoofdpijn en helpt om te slapen.

Kamille

De lieve zachte kamille is een echte moederkloek en staat altijd voor je klaar wanneer je niet lekker in je vel zit. Ze helpt je om een pas op de plaats te maken wanneer de buitenwereld je dreigt te overweldigen. Kamille werkt kalmerend en helpt je om tot rust te komen.

Citroenverbena

De betoverend lekkere citroenverbena helpt je om op adem te komen. Ren jezelf niet voorbij en dender niet door wanneer het je even teveel is. Neem vaker een momentje voor jezelf! Citroenverbena werkt rustgevend en kalmerend en ontspant verkrampte spieren of een gespannen maag.

Kaasjeskruid (Malva)

De lieve, zachte Kaasjeskruid, is een vrolijk en ogenschijnlijke tere plant. Toch laat ze zich niet op haar kop zitten en staat ze haar mannetje. Ze helpt je om vaker ‘nee’ te zeggen. Zo voorkom je dat je jezelf voorbij loopt of anderen over je heen walsen. 

Lavendel

Lavendel is een krachtig kruid, bomvol etherische olie die haar een uitgesproken geur en smaak geven. Lavendel ruimt ongewenste energie op en verricht wonderen bij overprikkeling, stress en spanningshoofdpijn.

Recept Kruidenthee voor Overprikkeling

Meng de volgende kruiden:

  • 1 el Braamblad 
  • 2 tl Hop 
  • 1 el Kamille 
  • 2 el Citroenverbena
  • 1 el Kaasjeskruid (Malva) 
  • 1 tl Lavendel (of 2 tl wanneer je dol bent op Lavendel)

Dit recept is goed voor ongeveer 20 kopjes kruidenthee.el = eetlepel  tl = theelepel🌿 Kruiden nodig? Hier vind je een overzicht van webwinkels.

Gebruik

  • Gebruik 1 ruime theelepel kruiden per kop thee.
  • Drink zodra je voelt dat je overprikkelt raakt.
  • Of preventief, voor een situatie waarvan je weet dat er veel prikkels zijn en overprikkeling op de loer ligt.
  • Extra Tip; Ga zo vaak en zoveel als het kan naar buiten wanneer je snel overprikkelt raakt. 

Contra-indicaties (niet gebruiken bij)*

Niet gebruiken bij zwangerschap en zogen. 


Kruidenthee zetten

Kruiden zijn niet zo dol op een plens kokend heet water op hun kop. Kruiden stappen liever in een aangenaam warm bad. Wanneer je een kopje kruidenthee zet, kook het water en laat het twee minuten afkoelen voordat je het in je kopje of pot giet.Gebruik 1 tl kruiden per kop, tenzij anders beschreven, en geef ze de ruimte om hun kleuren, geuren en smaken te kunnen afgeven aan het water. 

Gebruik b.v. een papieren theefilter.Laat de kruiden 10 tot 15 minuten trekken (tot de thee op drinktemperatuur is) en vergeet je pot of kopje niet af te dekken tijdens het trekken. Zo kunnen de etherische oliën niet ontsnappen en smaakt je thee het allerlekkerste. 

Als de thee op drinktemperatuur is haal je de deksel van je kopje. Zorg ervoor dat je de condensdruppeltjes die aan de onderkant van je deksel zitten terug laat lopen in je kopje. Hierin zitten de etherische oliën en dit zijn kleine smaakbommetjes!

Met dank aan Astrid

https://www.hetkruidenhuisje.nl/

Copyright © 2024 All rights reserved - Alternatieve hulp