Jouw haar is geen oorzakelijkheid!

Ons haar is de fysieke verlenging van onze gedachten, het geeft ons richting gedurende ons leven; elk van ons haar stelt onszelf voor, het zijn sterke verbindingspunten zowel ons lichaam als onze geest volgens inheemse volkeren.

Mannen en vrouwen van wijsheid hebben lang haar; daarentegen, op plaatsen waar tirannie in welke vorm dan ook is gepresenteerd, is kort haar verplicht geweest en dit heeft, samen met andere factoren, geculmineerd in de spirituele en fysieke nederlaag van de Alle mensen.

Haar heeft een eigen taal en karakter, en de manier waarop het gestyled wordt is ontzettend belangrijk voor wie het draagt:

De lijn in het midden staat voor de uitlijning van de gedachte.

De vlecht, de eenheid van denken met het hart.

Los haar betekent veiligheid.

Haar omhoog, overtuiging.

Momenteel kammen mensen hun haar zonder de betekenis van hun acties te weten en de stijl waarin het wordt gebruikt, haar is belangrijk omdat ijdelheid of praktijk buiten de kant laten, de manier waarop je je haar draagt zal direct onze stemming beïnvloeden.

In het denken van inheemse volkeren zullen we zien dat de manier van gekamd haar dragen van het grootste belang was omdat op deze manier hun deelname aan verschillende evenementen werd beschreven en aangekondigd: huwelijk of oorlog, vreugde of rouw.

Door de haren en hoofddekken die hij droeg, kon je de volwassenheid van mensen kennen, hun status in de samenleving of de tijden van vrede en oorlog.

Haarstijlen waren als de seizoenen; ze veranderden bij openbare, privé en ceremoniële gelegenheden.

Het haar vertegenwoordigde de gedachten en spirituele staat van het individu; het toont de banden en spirituele eenheid van zijn familie en definieert de culturele harmonie en spirituele afstemming van zijn gemeenschap.

Het haar vertegenwoordigde de toestanden van de natuur, stroomde in een rechte lijn als watervallen, of rimpelde als rivierwater.

Inheemse kinderen kregen geleerd om hun haar te wassen en te spoelen.In de leringen van veel inheemse stammen was het knippen van haar een proces van rouw of nabijheid van de dood.

Haar was een mystiek element in allemaal.

Ze lieten niemand hun haar aanraken zonder hun toestemming.
Over het belang van lang haar.

Al lange tijd hebben mensen van verschillende culturen hun haar niet geknipt, omdat het een onderdeel is van wie ze zijn.

Wanneer het haar zijn maximale lengte mag bereiken, dan worden er fosfor, calcium en vitamine D aangemaakt, en komen het lymfevocht en ten slotte het hersenvocht binnen via twee kanalen in het bovenste deel van de hersenen.
Deze ionische verandering maakt het geheugen efficiënter en leidt tot verhoogde fysieke energie, verhoogde uithoudingsvermogen en stoïcisme.

Als je besluit je haar te knippen, gaat niet alleen deze extra energie en voedingsstoffen verloren, maar moet je lichaam een grote hoeveelheid vitale energie en voedingsstoffen geven om verloren haar te laten groeien.

Ook zijn de haren de antennes die de energie van de zon of (prana) verzamelen en kanaliseren naar de frontale kwabben, het deel van de hersenen dat wordt gebruikt voor meditatie en visualisatie.

Deze antennes dienen als leidingen om een grotere hoeveelheid subtiele energie, kosmische energie te bereiken.

Het duurt ongeveer drie jaar vanaf de laatste keer dat het haar is geknipt om nieuwe antennes te vormen aan de puntjes van het haar.

Nat haar: 

Wanneer je nat haar opraapt, zal het de neiging hebben om te krimpen en een beetje te knijpen, en zelfs breken als het droogt.

Een beter idee is om af en toe de tijd te nemen om in de zon te zitten en je schone, vochtige haar natuurlijk te laten drogen en extra vitamine D op te nemen.

Yogi's raden aan om je haar elke 72 uur te wassen (of vaker als je hoofdhuid veel zweet). Het kan ook nuttig zijn om je haar te wassen na overstuur of boos te zijn, om emoties te helpen verwerken.

Knippen:

Vaak als mensen overwonnen of tot slaaf werden gemaakt, werd hun haar geknipt als teken van slavernij, hulpeloosheid en vernedering.

De botten van het voorhoofd zijn poreus en hun functie is om licht over te brengen naar de pijnappelklier, wat invloed heeft op de hersenactiviteit, evenals op de schildklier en geslachtshormonen.

Net toen stammen en hele samenlevingen werden veroverd, werd het kapsel zo vaak verandert dat het belang van haar na enkele generaties verloren ging, en kapsels en mode werden centraal.

Sluitingscycli:

Ons haar heeft, zoals elke cel in ons lichaam, een herinnering, daarom is het gebruikelijk dat wanneer we een hoofdstuk van ons leven afsluiten, ons wezen ons vraagt om een kapsel, onbewust door de behoefte aan vernieuwing, zoals wanneer bomen hun schors losmaken, totdat ze weer terug zijn vitaliteit.

Houten kam
Yogi's raden ook aan om een houten kam of borstel te gebruiken om je haar te kammen, aangezien het veel circulatie en stimulatie van de hoofdhuid biedt en het hout geen statische elektriciteit opwekt, waardoor energieverlies veroorzaakt. van het haar naar de hersenen.

Je zult merken dat als je van voor naar achter, achter naar voor, en dan meerdere keren naar rechts en naar links kamt, het je verfrissen, ongeacht hoe lang je haar is.

Alle vermoeidheid van de dag zal weg zijn.
Voor vrouwen wordt gezegd dat het gebruik van deze techniek om twee keer per dag haar te kammen helpt om de jeugd, een gezonde menstruatiecyclus en een goed gezichtsvermogen te behouden.

Als je kale problemen hebt, kan het gebrek aan energie in je haar tegengaan met meer meditatie.

Als je wat zilverstrengen (grijs haar) in je haar vindt, wees er dan van bewust dat zilver of witte kleur de stroom van energie en vitamines verhoogt om veroudering te compenseren.

Voor de gezondheid van de hersenen, naarmate je ouder wordt, probeer je haar zo gezond en natuurlijk mogelijk te houden.
Er wordt gezegd dat wanneer je het haar laat groeien tot zijn volle lengte en het rond de kroon van het hoofd windt, de energie van de zon, de prana, de vitale energie, de ruggengraat afgaat.

Om die neerwaartse trend tegen te gaan stijgt de Kundalini levensenergie om balans te creëren.
Je haar zit er niet per abuis. Het heeft een doel.


Folklore, legendes en mythologie. ·


Copyright © 2024 All rights reserved - Alternatieve hulp